• SALI, 13 KASIM 2018
  • 23:30

• GELİR VERGİSİ MÜKELLEFLERİNİN İŞE BAŞLAMA BİLDİRİMİ İLE BİRLİKTE VERİLMESİ GEREKEN ELEKTRONİK TEBLİGAT BİLDİRİM (EK:1) (EK:2) FORMU

Sayın Üyemiz,

456 sıra no’lu VUK Genel Tebliği gereği 01.04.2016 tarihinden sonra işe başlayan, elektronik tebligat sistemine başvuru zorunluluğu bulunan ve daha önceden elektronik tebligat aktivasyon işlemi olmayan gelir vergisi mükelleflerinin işe başlama bildirimi ile birlikte elektronik tebligat bildirim (Ek:2) formunun da verilmesi gerekmektedir.

Ayrıca, 01.04.2016 tarihinden sonra mükellefiyet tesis ettiren kurumlar vergisi mükellefleri ise, işe başlama tarihini takip eden 15 gün içerisinde Ek:1 formu ile bildirimde bulunması gereklidir.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Vedat ADAK