Meslek Mensuplarımız ve Çalışanlarının Sokağa Çıkma Kısıtlaması Uygulaması

Sayın Üyemiz;

İçişleri Bakanlığı’nın 12.05.2020 tarih ve 7887 sayılı Genelgesi ile Geçici Vergi Dönemine (Ocak-Şubat-Mart) Ait Kurum ve Gelir Geçici Vergisi Beyanı ve Ödeme dönemi olduğu için, 16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerinde serbest muhasebeci mali müşavirler ile yeminli mali müşavirler ve çalışanları(Karar verilmesi halinde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamalarından) 31 Mayıs tarihine kadar muaf tutulacağı bildirilmiştir.

Bu genelge kapsamında;

a-) Odamız üyesi Serbest Muhasebeci ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin TÜRMOB tarafından verilen “Meslek Kimlik Belgesi”ni göstermek,

b-) Meslek Mensuplarımızın yanlarında görev yapan çalışanlar için;

- 16-19 Mayıs 2020 tarihlerinde çalışacak personelin https://www.kisa.link/Nte6  linkten T.C kimlik numarası ve ad-soyad bilgi girişlerinin yapılması,

(Çalışacak personele ilişkin bilgiler Odamız tarafından İzmir Valiliği'ne bildirileceğinden en geç 15.05.2020 saat:13:00'a kadar aşağıdaki linkten bilgi girişlerinin yapılması gerekmektedir.)

- "Çalışma İzin Belgesi"nin doldurup çalışana verilmesi ve çalışanın da izin belgesini yanında bulundurması,

suretiyle sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasından muaf tutulacaktır.

Bilgilerinize sunar, sağlıklı günler dilerim.

Vedat ADAK

"Çalışma İzin Belgesi" için lütfen tıklayınız.