Bağımsız Denetçilere Yönelik Sürekli Eğitim Programları Düzenleme Usul ve Esaslarında Değişiklik

Bağımsız  Denetçilere  Yönelik  Sürekli  Eğitim  Programları Düzenleme Usul ve Esaslarında Değişiklik

Sürekli  Eğitim  Programları  Düzenleme  Usul  ve  Esaslarında  yapılan  değişiklik yayımlanmıştır.

Kurumumuz  tarafından  22/12/2017  tarihinde  yayımlanarak  yürürlüğe  konulan  “Bağımsız Denetçilere Yönelik Sürekli Eğitim Programları Düzenleme Usul ve Esasları”nda değişiklik yapılmıştır.

Sürekli eğitim programları onaylanan kuruluşlar yüz yüze eğitimleri Covid-19 salgını nedeniyle, belirli bir dönem hiç gerçekleştirememiş veya çok sınırlı olarak gerçekleştirmektedirler. Bu süreç bağımsız denetçilerin sürekli eğitim yükümlülüklerini tamamlamalarını büyük oranda zorlaştırmaktadır. Söz konusu salgın sürecindeki belirsizlik de dikkate alındığında bağımsız denetçilerin  sürekli  eğitim  yükümlülüklerini  tamamlayabilmelerine  alternatif  bir  imkan sunabilmek amacıyla mevcut durum da Etik Kurallar ve Kurumsal Yönetim İlkeleri konularında yürütülebilen uzaktan eğitim yöntemi konularına Muhasebe, Denetim ve Finans konularının da dahil edilmesinin faydalı olacağı kararlaştırılmıştır.

Ayrıca, onay alınan eğitim programlarında herhangi bir değişiklik bulunmasa dahi tekrar onay alınması gereken süre 1 yıldan 2 yıla çıkartılmıştır.

Usul ve Esaslara ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Kaynak: KGK