Elektronik Beyanname Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesi Bilgi Girişine İlişkin Önemli Duyuru

Sayın Üyemiz,

Gelir İdaresi  Başkanlığı tarafından 20.01.2021 tarihinde yapılan duyuru ile;

" e-Birlik Sistemine bilgi girişi yapılan hizmet sözleşmesi ile Başkanlığımız sistemine bilgi girişi yapılan Elektronik Beyanname Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesi bilgilerinin uyumlu olması büyük önem arz etmektedir.

Bu nedenle, Başkanlığımızca 15 Şubat 2021 tarihinden itibaren, https://intvd.gib.gov.tr/ adresinden Elektronik Beyanname Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesi bilgi girişi esnasında, girişi yapılan hizmet sözleşmesi bilgileri online olarak, e-Birlik Sisteminde bulunan hizmet sözleşmelerine ait bilgiler ile teyit edilecektir.

Başkanlığımız sistemlerine bilgi girişi yapılan hizmet sözleşmesine ilişkin bilgilerin, e-Birlik Sisteminde doğrulamasının yapılamaması durumunda Elektronik Beyanname Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesi girişine izin verilmeyecektir.”

denilmiştir.

Bu nedenle  meslek mensuplarımızın  Elektronik Beyanname Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesi bilgi girişinde mağduriyet yaşamamaları için öncelikle e-Birlik Sistemine hizmet sözleşmelerine ilişkin bilgilerin girişini yapmaları gerekmektedir.

Bilgilerinize sunar, çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz.

GİB duyurusunun tamamı için tıklayınız.