Asgari Ücret Tarifesi İle İlgili TÜRMOB Yazısı

Sayın Üyemiz,

2022 yılı SM, SMMM ve YMM Asgari Ücret Tarifesinde yer alan ücretlerin yüksek enflasyon nedeniyle yetersiz kaldığı, bu nedenle günün koşullarına göre tarifenin revize edilmesi gerektiği ile ilgili olarak 07.06.2022 tarihli TÜRMOB’a gönderdiğimiz yazımızda Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunulması hususu bildirilmiştir.

Aşağıda bilginize sunulan TÜRMOB yazısında, TÜRMOB Yönetim Kurulu’nun Asgari Ücret Tarifesinin güncellenmesi için T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na müracaat ettiği, gerekli güncellemenin yapılması için başvuruda bulunduğu, tarifeye yansıtılması gereken enflasyon farkının %59,58 olarak hesaplandığı belirtilmiştir.

Aynı yazıda Bakanlık tarafından tarifemizde bir güncelleme yapılmadığı, Birlik Yönetim Kurulu’nun 10/06/2022 tarihli kararı ile tarifedeki ücretlere %60 oranındaki enflasyon farkının yansıtılarak uygulanmasının tavsiye edildiği ve 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere e-Birlik sistemine gerekli hesaplama ve uyarıların eklendiği bildirilmiştir.

Bu zorlu süreçte Meslek Mensupları olarak Dayanışma içerisinde ve Etik Kurallar çerçevesinde, Haksız Rekabete teşebbüs etmeden, birbirimize destek olacak şekilde hareket edilmesi hususunu önemle rica eder, çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

 Ertuğrul DAVUDOĞLU

Başkan

 Konuyla ilgili TÜRMOB yazısı için tıklayınız.