2002-2004 ODA TARİHİ

13. OLAĞAN GENEL KURUL

18-19 Mayıs 2002 tarihlerinde 9 Eylül Üniversitesi Rektörlüğü 75. Yıl Amfisi’nde gerçekleştirilen genel kurulu yönetmek üzere Nail Sanlı TÜRMOB Genel Sekreteri Nail Sanlı’nın divan başkanlığında oluşturulan divanda Başkan yardımcısı olarak Osman Bulut , yazman olarak da Mahmut Açıkkar ve İdil Akaroğlu görev aldılar.

Konuklar arasında bulunan İstanbul SMMM Odası Başkanı Yahya Arıkan, Ankara SMMM Odası başkanı Mehmet Koç, Bursa SMMM Odası başkanı Bülent Çetin, Konya SMMM Odası başkanı Ahmet İciger, İçel SMMM Odası Başkanı Dursun Göktaş, Antalya SMMM Odası Başkanı Arif Hikmet Cengiz, İzmir Defterdat vekili Levent Gençyürek ve
İstanbul Milletvekili Masum Türker birer konuşma yaptılar.

Genel kurul çalışmalarını izleyen diğer konuklarımız arasında TÜRMOB Disiplin Kurulu başkanı Muhlis Selçuk
TÜRMOB Disiplin Kurulu Necmettin Keleş, TÜRMOB Dnetleme Kurulu Üyesi Raif Çavuşoğlu, İzmir YMMM Odası başkanı Ünal Aydın, İzmir YMMM Odası sekreteri Hasan Zeki Suzan, İzmir YMM Odası Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Kumaş, Gelirler Bölge Müdürü yardımcısı Aykut Kulatan, Esnaf Birlikleri Başkanı Mehmet Ali Susam, Pazarcılar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu, SSK İzmir Bölge Müdürü Ali İhsan Yeşilçimen de bulunuyordu.

Gruplar adına yapılan konuşmalardan sonra Yalçın Önder, Levent Molva, Sait Meriç, Bahri Dündar, Muhsin Dalfidan, Özkan Üretken, Mehmet Özgür, Hüseyin Günay, Nurettin Akbaş, İlhan Bora, Önder Cengiz, Faruk Aksu söz alarak görüş ve önerilerini ilettiler.

165 TÜRMOB delegesinin belirlendiği seçimlere 4119 kayıtlı oda üyesinden 1669 meslektaşımız katıldı. 1642 oy geçerli, 4 oy boş ve 23 oy iptal kabul edildi. Seçimler sonucunda oda kurulları aşağıdaki gibi oluştu:

YÖNETİM KURULU:

Ayhan Baltacı 804 oy
Feyzullah Topçu 867 oy
Mehmet Kaya 862 oy
Ali Yenidoğan 862 oy
İlhan Bora 806 oy

DENETİM KURULU:

Vedat Heyfegil 874 oy
Hüseyin Hamamcılar 871 oy
M. Cahit Üzken 869 oy

DİSİPLİN KURULU:

Metin Aksoy 867 oy
Şükrü Parmaklı 868 oy
Ali Rıza Türköz 869 oy
Mehmet Özgür 868 oy
M. Faruk Aksu 866 oy

ÖRGÜTLENME

Seçimlerden kısa bir süre her zaman olduğu gibi ilçe ve semt temsilcileri seçimine gidildi. Meslektaşlarımızın demokratik katılımı ile gerçekleştirilen seçimler sonucunda aşağıda adları yazılı arkadaşlarımız temsilci oldular.

İLÇE TEMSİLCİLERİ:

Pasaport :Özcan Gökçe
Şirinyer :Abdullah Aydemir
Yenişehir: Şeref Bakkallar

Bir önceki dönemde atama yolu ile oluşturulan meslek komitelerinin daha katılımcı ve daha verimli olması için bu dönemde yeniden gönüllü isteyen arkadaşlarımızın görev alıp çalışabileceği bir biçime dönüştürülmesi yönetim kurulu tarafından kararlaştırılmıştı. Bunun ne denli isabetli bir karar olduğu da 746 meslektaşımızın bu komitelerde çalışmak için başvurmalar