E-use Süre Uzatımı

Sayın Aday Meslek Mensubumuz

17/12/2020 tarihli TESMER 8. Olağan Merkez Kurulu Toplantısında yapılan görüşmeler ve uygulamada karşılaşılan hususlar çerçevesinde “Staj ve Sınavlara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Uygulama Yönergesi”nde değişiklikler ve düzenlemeler yapılmış olup Yönerge, 01/02/2021 tarihinde uygulamaya alınmıştır.

Yönerge ile stajyer eğitiminde bulunan her eğitim döneminin 4 ayda tamamlanacağı, 4 ayda tamamlanmayan her bölüm için eğitim süresine 4 ay ilave edileceği hususu ve eğitim katkı payının süresinde ödenmemesi halinde yeni eğitim döneminin açılmayarak eğitimin bulunduğu seviyede durdurulacağı düzenlenmiştir.

Covid-19 nedeniyle staja başlama tarihlerinin tüm yıla yaygın olarak uzatılması ve adaylarımızdan alınan geri bildirimler dikkate alınarak; stajda geçirdiğiniz süre itibariyle eksik eğitim dönemlerinin tamamlanma ve eksik eğitim katkı paylarınızın ödenme süresi 30 Nisan 2022 tarihine uzatılmıştır.

Bu tarihten sonra süresinde tamamlanmayan her bir eğitim dönemi için 3 yıllık toplam eğitim süresine 4 ay ilave edilecek ve süresinde ödemediğiniz katkı payı için eğitiminiz bulunduğunuz seviyede durdurulacak ve tekrar süre uzatımı yapılmayacaktır.

Mağduriyet yaşamamanız için, stajda geçirdiğiniz süre itibariyle tamamlamanız gereken dönem sayısına, son günlere bırakmadan ulaşmanız ve eğitim katkı paylarını ödemeniz gerekmektedir.