Defter Tasdik ve Gider Katılım Payı hakkında Oda Başkanımızın Açıklaması

Değerli Meslektaşlarımız,

Defter tasdik ve gider katılım payı ile ilgili meslek mensuplarımızın çok yüksek ücretler talep ettiği yönünde duyum ve şikayetler üzerine bugün İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Sayın Zekeriya Mutlu'nun ev sahipliği ve nezaketi çerçevesinde, sorunların kişi odaklı olduğu tespit edilmiş olup, bu konuda siz değerli meslektaşlarımızın daha duyarlı ve anlayışlı davranacağınıza şüphemiz yoktur.

Makul ücretler talep edilmesini önemle rica eder, bu tür sorunların karşılıklı diyalog ve anlayışla çözülmesi arzumuzdur.

Ertuğrul Davudoğlu
    Başkan

Sayın Üyemiz,

Defter tasdik ve gider katılım payı ile ilgili olarak yaptığımız açıklamada sorunların kişi odaklı olduğu belirtilmiştir. Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği İzmir ve Karşıyaka Şubeleri tarafından hazırlanan ve önerilen “2023 Yılı Defter Tasdik ve Gider Katılım Payı”nda yer alan ücretlerle ilgili değildir. Açıklama tarifede yazılan ücretlerin çok çok üstünde ücret istenmesi nedeniyle yapılmış olsa da, yanlış anlaşılmalara sebebiyet verdiyse meslek mensuplarımızın anlayışını rica ederiz.