Dijital Muhasebe Robotu

Sevgili Meslektaşlarım,

İzmir SMMM Odası olarak, dijital dönüşümde öncü olacak hem mesleki deneyime hem de dijital bilgiye sahip 60'a yakın lider belirledik. RPA ve yapay zeka gibi yenilikleri meslektaşlarımıza tanıtarak, ofis iş süreçlerimizi dijitale taşımayı hedefliyoruz. Bu yolda, eğitim alan 47 meslektaşımız ile ilk adımı attık.

Hedefimiz, muhasebe ofislerinin iş süreçlerini robotik süreç otomasyonu ile dijitale taşımak, mali müşavirleri rutin ve tekrar eden işlerden kurtararak veri analitiği yapan bir danışman statüsüne yükseltmektir.  Daha özet bir ifade ile, mali müşavirin tüm operasyonel uygulamalarını uçtan uca ve bütünleşik bir platformla yapmasını sağlamaktır.

Bu, mesleki bağımsızlığımızı ve veri üzerindeki kontrolümüzü artırarak, veriden değer üretmeyi sağlayacak, bizleri veri ekonomisinin temel aktörü haline getirecektir.

Bunun en başarılı örneği, üst birliğimize yani bize ait olan Luca muhasebe yazılımıdır. Başarısı, bizim yönlendirmemiz ve bizim ihtiyaçlarımızı gözeterek terzi işi hazırlanmasından geliyor.

Yazılım şirketleriyle iş birliğinde; parçalı çözümler yerine, uçtan uca çözümler yaratma yolunda ilerliyoruz. 3 Nisan 2023'te Notitek ile başlattığımız bu süreçte, mali müşavirlerin veri ekonomisinde merkezi bir rol almasını hedefliyoruz.

Bu yolculukta sizlerin fikir ve katkılarıyla şekillenecek olan projemiz, sadece bir ürün satışı değil, meslek camiamızın geleceğini şekillendirecek bir dönüşümün ta kendisidir.

Ekte (bir sonraki sms) ile linkini paylaşacağımız dijital muhasebe robotu (dimro) demosu, sizlerin görüş, öneri ve katkısı için ücretsiz olarak 3 ay boyunca kullanımınızda olacaktır.

Lütfen görüş ve önerilerinizi  dimro@izsmmmo.org.tr adresine bildiriniz.

  Saygılarımla,

   Şerif YILDIZ
İzmir SMMM Oda Başkanı